Garážové kanceláře

Garážové kanceláře

Designéři ze studia Dialog navrhli nové kancelářské prostory společnosti LGM ve Vancouveru. Zadání bylo prosté: interiér by měl odrážet příběh společnosti a podporovat přátelství i vzájemnou spolupráci zaměstnanců.

Společnost LGM, pojišťovna významných automobilových značek, potřebovala změnit prostředí. Výkonný ředitel Adam Hill chtěl otevřít mysl svých zaměstnanců novému způsobu práce, odmítl proto tradiční kancelářské uspořádání a obrátil se na designéry ze studia Dialog. Ti promítli do svého návrhu minulost, současnost i budoucnost firmy a nechali se inspirovat automobilovou tradicí, která k pojišťovně neodmyslitelně patří už od jejího založení.

Vedení firmy odmítlo v novém sídle tradiční kancelářské uspořádání.

 Vedení firmy odmítlo v novém sídle tradiční kancelářské uspořádání.

Stoly s motorem

Kanceláře se nacházejí ve třech podlažích výškové budovy MNP Tower. Při vstupu do sídla společnosti jsou hosté uvítáni prostorem s recepcí, který doplňují interiérové pry z automobilových součástek. Záměrem designérů bylo vytvořit v kancelářích atmosféru garáže pro luxusní automobily. Toho dosáhli například pomocí industriálních kovových svítidel či motorů sloužících jako nohy menších konferenčních stolů.

Vertikální komunikace byly zvýrazněny žlutou barvou.

 Vertikální komunikace byly zvýrazněny žlutou barvou.

Podlahy ze světlého leštěného betonu symbioticky kontrastují s panely z rozpraskaného autoskla, pomocí bezpečnostních pásů je vytvořeno soukromí v konferenčních prostorech. Do každého patra navrhli autoři projektu také několik odpočinkových pokojů, sdílených prostorů pro schůzky a neformálních společných salonků.

Do každého patra navrhli designéři neformální společenské prostory.

 Do každého patra navrhli designéři neformální společenské prostory.

Brouk z kuliček

Vertikální komunikace byly zvýrazněny firemní žlutou barvou, která sjednocuje a propojuje všechna tři podlaží sídla společnosti. Prostory před výtahy jsou osvětleny lampami evokujícími schéma na řadicí páce.

Lampy evokující schéma na řadicí páce.

 Lampy evokující schéma na řadicí páce.

Design kanceláří dotváří také „levitující“ socha vozu Volkswagen Brouk vytvořená z několika stovek hliníkových kuliček. Vznášející se objekt symbolizuje jednoho z prvních klientů společnosti LGB. Kuličky jsou na tenkých lankách připevněny k vysokému stropu společenského prostoru, kde mohou zaměstnanci pracovat i odpočívat.

Levitující socha vozu Volkswagen Brouk je vytvořená z několika stovek hliníkových kuliček.

 Levitující socha vozu Volkswagen Brouk je vytvořená z několika stovek hliníkových kuliček.

Na prostorné terase, do které společenská místnost plynule přechází, je možné zahrát si obří šachy, pokochat se výhledem na budovu Marine Building a odpočinout si od ruchu velkoměsta.

Na prostorné terase je možné zahrát si obří šachy.

 Na prostorné terase je možné zahrát si obří šachy.

Sídlo společnosti LGM

Místo: Vancouver
Architekt: Studio Dialog
Investor: LGM Financial Services
Realizace: 2016

 

TEXT: TEREZA JANIŠOVÁ
FOTO: ED WHITE, V2COM

Článek byl uveřejněn v časopisu .