asb-portal.cz - Pomůžeme vám opravit byt a to nejen
Partneři kategorie

Malé, ale chytře koncipované fitness centrum

30.01.2017

Nové tréninkové centrum navržené architekty ze studia Microclimat ztělesňuje vizi bývalého olympijského sportovce a podílí se na revitalizaci východních čtvrtí kanadského města Waterloo.

Studio Microclimat vytvořilo dvouúrovňový vzdušný prostor, který koncentruje veškeré služby a zázemí pro sportovce pod jednou střechou. Kombinace červeného cedru, třešňového dřeva a oceli pomáhá vytvářet jednoduchou, přesto však útulně působící atmosféru, díky které se zde trénující cítí příjemně a motivovaně.

Pozornost k detailům

Každý prvek projektu byl navržen s ohledem na uživatele centra. Od prostoru pro posilovací přístroje, přes schodiště přizpůsobené svým povrchem k trénování, až po úchyty ve stropě pro ukotvení akrobatického náčiní. Díky kompaktně elementárnímu tvaru budovy se podařilo snížit celkové stavební náklady.

Nezanedbatelnou část rozpočtu tak bylo možné použít na vytvoření venkovní tréninkové zóny. V létě se tak pouhým otevřením posuvných skleněných dveří propojí vnitřní aktivity s těmi venkovními.

Mecenáši pohybu

Když bylo tréninkové centrum La Taule na jaře 2015 otevřeno, pociťovali obyvatelé jižního Waterloo oprávněnou hrdost. Místní podnikatelé se totiž rozhodli investovat do své oblasti a přivést projekt centra k životu. Mohla tak vzniknout houževnatá a jednoduše elegantní budova, která hraje významnou roli ve vývoji jedné ze čtvrtí města Waterloo.

Malé, ale chytře koncipované tréninkové centrum La Taule navíc loni získalo prestižní ocenění Grands Prix du design 2015 v kategorii fitness centrum.

Tréninkové centrum

Místo: Waterloo, Kanada
Architekt: Architecture Microclimat
Realizace: 2015

WATERLOO, KANADA
TEXT: TEREZA JANIŠOVÁ
FOTO: ADRIEN WILLIAMS
Zdroj: v2com

Článek byl uveřejněn v časopisu .

Komentáře

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.

Další z Jaga Media